Welke praktische zaken moet ik regelen voor een aansluiting?

Als uw organisatie een aansluiting wil op de TeleMANN-infrastructuur, dan kunt u contact opnemen met de stichting achter het glasvezelnetwerk. In het volgende hoofdstuk staat meer informatie over de stichting TeleMANN en hoe deelname in de stichting is geregeld.

In Nijmegen en omstreken hebben onder andere scholen de mogelijkheid om via de TeleMANN-infrastructuur hun lokale netwerken met elkaar te verbinden. Via één centrale locatie kunnen zij toegang tot het internet regelen. 

Aansluiting op de TeleMANN-infrastructuur betekent dat er een glasvezelkabel in uw locatie wordt afgemonteerd. Vanaf dat punt bent u zelf aan zet. Voor een aansluiting op de stadsring moet actieve apparatuur worden aangeschaft en aangesloten. Instellingen die zelf een lokaal netwerk beheren, hebben over het algemeen genoeg kennis in huis om de architectuur, apparatuur en aansluiting in werking te brengen. 

Mocht u tegen andere praktische vragen over aansluiting op de TeleMANN-infrastructuur aanlopen, dan kunt u terecht bij stichting TeleMANN.Vorige pagina: Krijg ik ook toegang tot het internet en andere diensten?
Volgende pagina: Kosten